Conversations with friends

Wanneer:
27-11-2021 @ 13:00 – 16:00
2021-11-27T13:00:00+01:00
2021-11-27T16:00:00+01:00

Dit evenement is uitgesteld naar 2022

Phoenix verplaatst concertserie naar voorjaar | Omroep Meierij

Geluidskunstenaar, componist en DJ Angela de Weijer werkte het afgelopen culturele seizoen in opdracht van de Provincie Noord-Brabant als stadscomponist in de gemeente Meijerijstad. Op 27 november 2021 presenteert Angela het werk ‘Conversations with Friends’. Een muzikale ontdekkingsreis langs de bijzondere kerkorgels in de gemeente. Het doel van de opdracht van de provincie is het stimuleren van een bloeiende en levendige muzieksector die midden in de gemeenschap staat en waarin ‘muziekmakers’ en componisten het voortouw nemen.

Slapende oersynthesizers achter gesloten kerkdeuren
Midden in de tweede lockdown zocht Angela verbinding met bewoners, lokale culturele fenomenen, erfgoed en verhalen. Ze maakte overal een ‘rondje rond de kerk’ en wandelde door de kernen van Meierijstad om inspiratie op te doen. De mogelijkheden voor spontane ontmoetingen en uitwisselingen waren in die periode beperkt. Toch deed ze wat kennissen op, want de heiligen Rita, Oda, Barbara en Cecilia waren alom aanwezig in kapellen, gevels en op stickers op lantaarnpalen. Ze raakte tijdens de wandelingen gefascineerd door de gesloten kerkdeuren en werd ontzettend nieuwsgierig naar de mooie orgels die daarachter verstopt zitten – als slapende oer-synthesizers.

Orgelconcerten in drie kerken als ode aan vier heiligen
Angela schreef voor iedere heilige een thema met bijbehorende muziek. Deze nieuwe muziek wordt in de Veghelse Lambertuskerk, de Schijndelse Sint-Servatiuskerk en de Rooise Sint-Martinuskerk driemaal ten gehore gebracht: om 13:00, 14:00 en 15:00 uur op zaterdagmiddag 27 november. Er zullen pendelbussen rondrijden tussen de locaties. Op deze manier krijgt iedereen de kans om op verschillende plekken naar deze bijzondere instrumenten te  luisteren en tegelijkertijd op unieke wijze  kennis te maken met de vier heiligen en Meierijstad.

conversations with friends : Miss Milivolt

– Lambertuskerk Veghel. Organist: Marc Schippers
– Servatiuskerk Schijndel. Organist: Rob Cornelissen – Why Tony
– Sint-Martinuskerk St. Oedenrode. Organist: Bert Augustus